Saksa, min første topptur-overnatting <3 - DoUdare

Saksa, min første topptur-overnatting <3

Klokka er 07, jeg har fått min andre kaffikopp og den daglige havregrøten. Kler på meg og rusler en tur ut i slapset. Det lavet ned i går, men mildværet har slått inn over natten og omgjort det til våt sørpe. Fuglene kvitrer, og tråkk på veien der hjort har krysset bare timer før meg. Det er en fin morgen, opplett og morgenlyset leiker seg med skodda som danser rundt fjelltoppene. Jeg trekker pusten dypt, og kjenner lukten av ny-hugget tømmer fra der de holder på å hogge ned granene i Gunnar-råsa. Dette nydelige landet vårt, nå nedtynget av Koronakrisen. Det er en helt uvirkelig hverdag nå, snudd på hodet over natta på mange måter. Jeg kom nettopp fra Ørsta nå, og møtte en fortvilt eier av en butikk, hun skulle til å legge ned. Konkurs over natta. Dette vil få enorme konsekvenser for oss alle , er jeg redd.

Jeg er i innspurten med App’en min (another story..), men må blogge litt også. Noen topptur er uaktuell for tida, så jeg får ta en virituell tur i minnebanken; Dypdykk til min første Topp-overnatting på Saksa💕

Utsikta åpenbærer seg raskt oppgjennom Leknes-nakken 🙂

Det var en nydelig sommerdag, og jeg fikk overtalt jentene til å bli med på Saksa. Ja, det var kun på en betingelse: At Besta blir med. Og besta lot seg ikkje be to ganger, ho er en sterk 70-årring med mykje Stirr… Stirret har hjulpet henne mange ganger, og ho klare igrunnen det ho bestemme seg for. Uansett om det er å rive ned vegger, bygge natursteinsmurer, eller som denne dagen; gå på Saksa med tung oppakning for å overnatte🥰

 

Vi tok 5 ferga over fjorden, og var strengt tatt litt seint ute. Istedenfor å gå fra Urke ville vi gå fra Leknes, for å ha utsikt mot fjorden hele veien. Der var sinnsjukt med mini-flotter, og jeg gikk og børstet av sekkene til jentene underveis.

elise i et tre på vei til saksa

Elise har funnet en fin kvilebenk på en krokete bjørk.

Vi hadde belaga oss på å finne vann oppe ved de gamle setre-murene ved Leknesnakken, og de gjorde vi heldigvis! For det var en varm kveld, og det morgen-kaffien må en jo bare ha etter en telt-overnatting. Etter vi hadde fyllt i alle flasker gikk vi videre, og så etterhvert at solnedgangen skulle holde hardt.. Jeg og Elena gikk ifront, og Elise holdt besta med selskap i baktroppen. Vi rakk opp såvidt før sola gikk ned, satt opp teltet og begynte på middagen før det mørkna.

Elena ved varden på toppen mens sola holder på å gå ned.

Jentene sover på toppen av saksa

Elena foretrakk telt, mens jeg og Elise ligger ute 🙂

nydelige kveldsfarger i solnedgang saksa

…desse fargene altså🤩🙏🏻

Jentene sto opp etterhvert, og vi diska opp med god frukost. Mamma leita opp både juice og saft, til jentenes store glede🥰 Forsto da hvorfor hun sleit ekstra oppgjennom bakkane🥰 Snille mamma💞

morgenstund på saksa

 

Nydelig morgenstund💕 Jeg listet meg ut av posen midt på natta, og rigget meg til med kaffien for å sjå sola stå opp🥰

fjorden i soloppgang

Otholhornet og Kjerringøyra, et av mine favorittområder rett over Skår.

elena i teltet på saksa

Elena koser seg, har ikke mye lyst å stå opp 🙂

Sola har klivret godt opp på himmelen, og det er på tide å pakke ned. Det er en nydelig varm dag, og det er forventet folkevandring på Saksa idag. Det har blitt en veldig populær topptur etter stien ble tilrettelagt av sherpaer og Saksa Turstiforening. 

På vei ned stoppa vi ved ruinene på Leknesnakken, og kosa oss i sola. Mamma fikk besøk av en sommerfugl som satte seg godt tilrette på brillene hennes🤩

 

En nydelig tur er over, og jeg er bitt av Overnatting-på-topp-basillen. Mens jeg satt der på toppen, aleine med kaffikoppen min mens de andre sov, bestemte jeg meg for neste topptur med overnatting: Det måtte bli rett over fjorden; Stålberghornet, altså🥰🤩

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.