Skitur og overnatting på Dalegubben - DoUdare

Skitur og overnatting på Dalegubben

Vi hadde planlagt Holmshornet <3 Min absolutte favoritt, denne dagen. Så vi lasta sekkene opp med overnattingsutstyr, litt klatreutstyr og ski på sekk. Vi starta på Søbøneset, og gikk Åseråsa mot Gunnarråsa, vi tenkte det var  greit å gå den slakkaste råsa iallefall et stykke, Skondalen er lang og tung nok så vi skulle tidsnok få slite... Men skogen var tett oppgjennom råsa, og skia lange, så det hadde kanskje lønt seg å gått Gunnarråsa likavel :-)

gjennom skogen i åseråsaMen vi kom oss opp og ut av skogen, rett over elva ved inngangen til Skondalen kunne vi ta på skia, og sekken vart straks lettere å bære :.-)

lunch i skondalen

3 timer slit fra start på Sæbøneset skulle vi ha en velfortjente pause, og den ble laaang :-D Faktisk 3 timer, satt vi der oppi snøen og bare nøt utsikta, spiste, og spiste igjen...før vi gikk videre. Det var en nydelig dag, vi starta i litt overskya vær, men det var varmt og fint. Skikkelig sommertemperatur.


Vel oppe i skaret, der vi skulle ta til høgre over egga, såg vi at der fortsatt lå altfor mye snø til at det var forsvarlig å klyve bortover uten snøanker. Så vi gikk for plan B, men det er ingen dårlig plan B. Dalagubben er fantastisk flott å våkne på, jeg har gjort det en gang tidligere, og utsikten er jo fabelaktig!

Dette er mitt absolutt favorittområde. Rett overfor mitt barndomshjem, den flottaste leikegrinda en kan be om! Ikkje rart eg smiler frå øre til øre. Bak meg kneiser de på rekke og rad, Lynghalstinden høgast i bilde, og deretter Saudekråtinden.

Vel oppe på Dalagubben hadde vi goood tid, tok mykje bilder, og spiste lunch en gang til før middag... I dag hadde vi hoppa over biffen... siden vi hadde så mykje å dra på tok vi det lettaste valget: Real turmat, absolutt heilt greit! Men vin, DET kan vi ikkje unnvære når vi skal overnatte på slike eit eksklusivt sted <3

 

Solnedgangen holdt på å drukne i nokre faretruandes skyer, men vi fikk sjå dei rosa og orange fargane. Eg hadde håpa at sola skulle kome att inn fjorden og male Stålberghornet og de andre fjord-fjella rosa, men det gjorde den ikkje idag. Det har vore slike fantastiske solnedganger siste tida, men akkurat idag så var der litt for mykje skyer i horisonten til at ho skjein inn gjennom fjorden før ho bikka ned for kvelden. Men ingen grunn til å grine for det.. Nydelig flott var det jo allikavel!

 

...og 3 timar seinare var ho der igjen.. Midtsumarnatta altså <3 

Vi sov litt til, så vokna eg av kaffilukt; Stein hadde lurt seg ut av posen før meg, og var i full gang med frukost. Det var ein varm dag, og sola hadde begynt å jobbe med snøen i Skondalen. Best å kome seg ned før det vart fare for sol-fonner. 

Ein liten stopp ved Fredbua på toppen av Gunnarråsa, og litt vagling på dissa... Atter en flott overnatting var på hell, og minnebanken fylt til randen <3

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.